ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
20.02.2019

В Центральному районі для учнів 7-8 класів ЗОШ №13 проведено круглий стіл на тему: "Дитяче життя без насилля"

У вівторок, 19 лютого, в Центральному районі з метою активізації профілактичної роботи щодо попередження проявів жорстокості й насильства серед підлітків та з метою поліпшення захисту прав і законних інтересів для учнів 7-8 класів ЗОШ №13 провели круглий стіл на тему: "Дитяче життя без насилля".

Заступник начальника служби у справах дітей адміністрації Центрального району Юлія Батовська ознайомила дітей з актуальністю проблеми насильства та булінгу у шкільному середовищі, навчила їх розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, виокреслити механізм захисту прав дітей.

Факти жорстокого поводження з дітьми і їхньої експлуатації відомі давно. Поглиблюючись в історію, можна знайти величезну кількість прикладів насильства над дітьми – жорстоких побиттів, сексуальних зловживань і навіть убивств. Думка про те, що дитина не може реагувати на що-небудь чи пам’ятати погане, збереглася і до наших часів, про що свідчить поширеність різних форм жорстокого поводження і зневаги до дітей.В даний час жорстоке поводження і зловживання дітьми в родині є однією з головних причин дитячого травматизму і смертності в усьому світі і являє собою одну з найгостріших проблем суспільного здоров’я.

Насильство в сім'ї відбувається в будь-яких верствах і категоріях населення, не зважаючи на класові, расові, культурні, релігійні, соціально-економічні аспекти. Воно є прикладом примусового контролю, який одна людина практикує над іншою. Насильство в сім'ї є реальна дія чи погроза фізичної, сексуальної, психологічної або економічної образи й насильства з боку однієї особи щодо іншої, із якою особа має або мала інтимні чи інші значущі відносини. Як правило, насильство в сім'ї має такі форми:

- якщо вже мало місце фізичне насильство, то, зазвичай, з кожним наступним разом зростає частота його повторення і ступінь жорстокості;

- насильство й образливе поводження чергуються з обіцянками змінитися та вибаченнями, нанесеними кривдником;

- при спробі порвати відносини спостерігається ескалація небезпеки для жертви.

Кожна людина, кожна дитина – це особистий світ, а суспільство – це об’єднання цих світів. Зміна суспільства починається зі зміни внутрішнього світу його особистостей, а профілактика насильства в школі повинна починатися з психологічної культури учителя.

Істина проста: людина починається з добра.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району